SPLOŠNI POGOJI

Vsebina spletnih trgovine  je last podjetja .
Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Ti-Na s.p.. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh kadarkoli in brez predhodnega obvestila.
Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Podjetje ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Podjetje si pridržuje pravico, kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Podjetje si prizadeva  predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh spletne trgovine glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov itd. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti.

Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)

Podjetje se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh.

PRAVNO OBVESTILO

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani  uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so zaščitene z Zakonom o avtorskih pravicah. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez pisnega dovoljenja  prepovedana.


PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova kristina.orter@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Podjetje se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato si spletna trgovinica prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

REGISTRACIJA IN VRSTE UPORABNIKOV

V spletni trgovini se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh spletne trgovinice. Končni kupec v spletni trgovini je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost),  ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh trgovinice  je kupec izključno samo fizična oseba.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh podjetja ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni.
Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Podjetje za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov spletne trgovinice.: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
Podjetje navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

KOMUNIKACIJA

Podjetje bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo podjetje izrecno spoštovalo.

POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA
Postopek nakupa
I. Izbira izdelka: Na spletni strani izberite izdelke in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, zgoraj v črnem polju, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.
Če želite zaključiti nakup, kliknite ikono zgoraj v desnem kotu "košarica" ali desno ikona nakupovalne vrečke, poleg katere vidite, koliko artiklov ste dali že v košarico in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono koša in vas sistem vpraša "ali ste prepričani, da želite odstraniti izdelek" in kliknete v redu.

III. Nakupovalna košarica:
Najprej so vam prikazani artikli, ki ste jih izbrali. Pod artikli je polje za vnos in vnovčenje kupon kode ali elektronskega bona. Ko kodo ali bon vnesete, kliknete potrdi in vam sistem obračuna vaše ugodnosti.
     Po pregledu artiklov kliknete na spodnjo povezavo "Na blagajno".
Ko kliknete ikono "Na blagajno" sledijo 5 koraki:
     1. MOŽNOST NAKUPA
        Sistem ponudi možnost nakupa ali kot registriran uporabnik ali kot gost. V kolikor se prijavite kot registriran uporabnik, vnesete vaše uporabniško ime in geslo in se vam podatki pred izpolnijo.
     2. PODATKI O KUPCU če boste kupovali kot gost, morate izpolniti vsa polja, ki so označena z zvezdico, če boste kupovali kot registrirani uporabnik se vam podatki že sami izpolnijo.
     3. PODATKI O DOSTAVI Izpolnite vse okvirčke ali kliknete okvirček "naslov za dostavo je enak naslovu računa in se vam podatki izpolnijo. Sledi način dostave, kliknete v krogec pred pošta Slovenije in kliknete na ikono "naprej".
       4. NAČIN PLAČILA izberete lahko med tremi  način plačila: po povzetju, po predračunu ali preko paypal-a.
      5. POVZETEK NAROČILA IN POTRDITEV Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Skupna vrednost artiklov, popusti, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo  so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Imate tudi polje v katerem zapišete, če nam želite še kaj sporočiti. Klik, da se  strinjate s pogoji. 

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno oddano. O statusu naročila vas bomo sproti obveščali na vaš elektronski naslov. V kolikor ste nakup opravili kot registrirani kupec spletne trgovine, pa lahko status vašega naročila spremljate tudi v profilu. Hvala za opravljen nakup, se priporočamo!

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in vsi podatki iz naročila. Članu spletne trgovinice so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
Podjetje lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 
PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov  nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete .
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov:
Ti-Na s.p, Ronkova 4, 2380 Slovenj Gradec. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od sporočila o odstopu od naročila vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Če stranka vrne paket na račun podjetja, ali pošlje paket z odkupnino, le-tega podjetje zavrne.


SPLETNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV:
Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna na povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Stvarna napaka je kadar:
- izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
- izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
- izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
- je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku. Potrošnik mora obvestiti prodajalca o stvarni napaki v roku dveh mesecih od odkritja napake in prodajalcu  omogočiti, da si  blago z napako ogleda.
Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. 
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Varnost

Spletna trgovina uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cena v spletni trgovini  je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.
Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini  so navedeni v spletni trgovini . 
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini  lahko ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

NAROČILO IN CENE

Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem je v spletni trgovini  sklenjena v trenutku oddaje naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI :

Za kupce v Sloveniji so možni trije načina plačila:

a) plačilo po povzetju

Kupnino plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga

b) plačilo po predračunu preko UPN obrazca

Plačilo vrednosti predračuna nakažete na naš TRR odprt pri Banki  SI56

c) plačilo preko sistema PayPal


Za kupce v vseh ostalih državah je možen le en način plačila:

c) plačilo preko sistema PayPal

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last podjetja


PAKIRANJE IN DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. V spodnji tabeli je navedeno, katera dostavna služba dostavlja izdelke, kupljene v spletni trgovini 
Slovenija    Pošta Slovenije, DPD
 
Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 80,00 € so brezplačni, do 60,00 € je cena pakiranja in dostave 3,50 € oz. glede na težo paketa.

V primeru dostave preko Pošte Slovenije in plačila po povzetju,
Pošta Slovenija zaračuna strošek poštne nakaznice, t.j. provizija:
- do vrednosti 98,00 EUR: 1,05 EUR
- od 98 EUR do 501 EUR: 1,07% vrednosti
- od 501 EUR naprej: 5,36 EUR

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Opozorilo za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije: kupci so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Ti-Na s.p ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.
Cenik dostave lahko kadarkoli spremeni. Prav tako lahko izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

ROK DOSTAVE

Rok dobave blaga je 3-10 delovnih dni. V kolikor bo dostavni rok daljši, vas o tem obvestimo preko email naslova.

IZDAJA RAČUNA

Izdaja računa
Spletna trgovina po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun skupaj z artikli na naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena, popusti v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vrednostni darilni boni 
Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga spletna trgovina proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec .
pa ga je zavezan sprejeti, elektronski bon kot plačilo za nakup prek spletne trgovine 
Vrednostni bon, elektronski ali fizični je moč kupiti v spletni trgovini . Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj, lahko za pomoč pišete na kristina.orter@gmail.com. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja
od vrednosti bona.

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni košarici v polje ''uporabi kupon kodo ali elektronski darilni bon'' vpišite kodo darilne kartice/bona in kliknite ''potrdi''.
Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo enega elektronskega darilnega bona ali ene kode za popust.

KODE ZA POPUST
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine . Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• V košari pod artikli je okence ''uporabi kupon kodo ali elektronski darilni bon'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kode za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne znamke, ki so navedene na spletnih straneh so registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov in so na spletnih straneh uporabljene zgolj v informativne namene.

Spletna trgovina  je na voljo v slovenskem jeziku.

 GDPR

Izjava o varovanju osebnih podatkov in piškotki

Izjava o varovanju osebnih podatkov velja za obdelavo vseh osebnih podatkov v podjetju Moč dotika,lepota in osebna rast,podjetniško svetovanje KristinaOrter s.p.

Podjetje in lastnik spletnega mesta je upravljavec osebnih podatkov kupcev. V nadaljevanju vam sporočamo, za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke, ter podajamo druge informacije, ki bi vas lahko zanimale. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko kontaktnih podatkov navedenih na spletnem mestu.

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja od 22. 11. 2018.

Vsebina te izjave se lahko kadar koli spremeni, zato je njena zadnja različica vedno dostopna na naši spletni strani. Če bi v izjavi prišlo do sprememb, ki bi bistveno vplivale na obdelavo vaših osebnih podatkov, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

 

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO

Podjetje za namen poslovanja podjetja ter pridobivanje ustreznega „feedbacka“ uporablja sledeče podatke posameznika:

 • IP naslov
 • Piškotke (sejni piškotek in Google Analyitics)

V primeru posredovanega povpraševanja (naročanja) ali kontakta, pa pridobimo še sledeče podatke:

 • Ime in Priimek
 • E-naslov
 • Telefonska številka

 

NAMEN OBDELOVANJA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Podjetje obdeluje vaše osebne podatke za:

 • Izvajanje pogodbenih odnosov kar vključuje vodenje in izvajanje naročil in pogodbenih aktivnosti,
 • trženjske aktivnosti kar vključuje baze osebnih podatkov in pošiljanje ponudb preko naslovljene direktne pošte, elektronske pošte, telefona ali osebno.
 • trženjske aktivnosti kar vključuje oglaševanje preko različnih komunikacijskih kanalov, kot so naslovljena direktna pošta, elektronska pošta, telefonski klici, spletna stran, družbena omrežja in podobno,
 • pošiljanje periodičnih novic preko elektronske pošte,
 • izvajanje raziskav in anket zadovoljstva kupcev in drugih trženjskih raziskav z namenom neprestanega izboljševanja internih postopkov in ponudbe,
 • izvajanje nagradnih iger, ki vključujejo žrebanje in objavo podatkov o izžrebancih,
 • zbiranje in obdelavo osebnih podatkov pridobljenih na strokovnih konferencah in promocijskih dogodkih v lastni organizaciji ali organizaciji drugih.

 

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Podjetje hrani podatke o kupcih za obdobje, ki je potrebno, da bi dosegli določen poslovni namen in v obsegu, ki je potreben za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo. Po zaključku veljavnega roka hrambe se podatki varno izbrišejo oziroma uničijo. V kolikor želite da se vaši podatki izbrišejo pred veljavnim rokom, lahko zahtevate izbris preko obrazca spodaj.

 

KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Podjetje osebnih podatkov kupcev ne posreduje tretjim osebam, razen:

 • Zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih pod nadzorom našega podjetja (npr. vzdrževanje IT sistemov, administracija spletne strani, izvajanje elektronskega sporočanja …) in
 • po potrebi državnim organom, na podlagi njihove utemeljene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka.

 

KAKO SO VAŠI OSEBNI PODATKI VAROVANI

Za zagotavljanje zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov smo sprejeli ustrezne ukrepe varovanja podatkov. To pomeni, da izvajamo organizacijske, fizične in tehnične ukrepe za varovanje osebnih podatkov pred nenamernim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spremembo, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom do osebnih podatkov.

 

KAKO UVELJAVLJATE SVOJE PRAVICE VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Kot posameznik imate pravico zahtevati pregled nad svojimi osebnimi podatki, pod določenimi pogoji pa tudi do njihovega popravka in/ali izbrisa. Poleg tega lahko uveljavljate pravico do omejitve obdelave svojih osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelave ter pravico do prenosljivosti podatkov. Če želite uveljavljati svoje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov, se obrnite na nas preko kontaktnih podatkov ali izpolnite obrazec spodaj.

 

ALI LAHKO UMAKNETE SVOJO PRIVOLITEV

Potem, ko ste podali svojo privolitev, jo lahko kadar koli umaknete. Če želite umakniti svojo privolitev, se obrnite na nas preko kontaktnih podatkov ali obrazca spodaj.

 

KAKO VLOŽITI PRITOŽBO

Če se želite pritožiti glede ravnanja našega podjetja z vašimi osebnimi podatki, lahko vložite pritožbo preko kontaktnih podatkov.

 

KAKO LAHKO STOPITE V STIK Z NAMI?

Če vas zanima, kako obdelujemo vaše osebne podatke, najprej preberite to izjavo. Za vsa dodatna vprašanja, pripombe, pohvale ali pritožbe se obrnite na nas pisno na naslov podjetja, ali preko kontaktnih podatkov navedenih na spletni strani.

 

PRITOŽBE

V primeru vprašanj in pritožb v zvezi s splošno uredbo o varstvu podatkov, se lahko obrnete na organ za varstvo podatkov, ki je v Republiki Sloveniji Informacijski Pooblaščenec RS, dosegljiv na spodnjem naslovu:

Informacijski pooblaščenec
Zaloška cesta 59
1000 Ljubljana,
Slovenija
T: 01 230 97 30
F: 01 230 97 78
e-pošta: gp.ip(at)ip-rs.si

Informacije o osebnih podatkih in izbris

V skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov GDPR ima vsak uporabnik pravico, da kadarkoli zaprosi podjetje ali lastnika spletnega mesta da mu izroči vse osebne podatke o njem ki jih ima v svoji lasti, ali zahteva izbris vseh podatkov iz njegovih evidenc. Lastnik spletnega mesta je nato dolžan omenjene podatke izročiti ali na željo uporabnika izbrisati. Omenjeno ne velja za osebne podatke, ki jih mora podjetje v svojih arhivih hraniti do zakonsko določenega roka (izdani računi, poboti, sklenjene pogodbe,…)