OTROCI - obrazna refleksoterapija zajema učinkovito in neinvazivno pomoč otrokom z vedenjskimi in učnimi težavami. Vse več otrok se namreč sooča z razvojnimi težavami oziroma s težavami na področju motorike/gibanja, govora in jezika, pozornosti in koncentracije, z vedenjskimi in učnimi težavami, disleksijo in hiperaktivnostjo.
Glede na to, da niti odrasli pogosto nismo sposobni doumeti, v kolikšni meri smo v stiski glede »pravil«, pod katerimi se šibimo, otroci svoje »nazadovoljstvo« kažejo na različne načine: z nepozornostjo pri pouku, vzkipljivostjo, pretirano občutljivostjo na zunanje dražljaje, agresijo, nemirom, pozabljivostjo. Ko silimo otroke, da delajo tisto, česar iz različnih razlogov (še) ne zmorejo, najpogosteje slišimo: Sovražim, Ne zmorem, Nikoli ne bom zmogel, Nekaj je narobe z mano.
http://ti-na.eu/ Pokličite in se naročite na brezplačen posvet. 041 481 910 Tina - Slovenj Gradec
Primer:
S sinom Kristjanom, ki je star 4 leta, sva obiskala obrazno refleksoterapijo zaradi težav v komuniciranju, razumevanju, pozornosti in zaradi pogostega trmarjenja. Sin je z govorom začel zelo pozno. Njegove prve besede pri dveh letih in pol letih pogosto niso imele pomena, odgovarjal je nepravilno na vprašanja, kot da ni razumel navodil in prisotna je bila neizprosna trma in jok. Pri treh letih smo se oglasili najprej v razvojni ambulanti, kjer je delavna terapevtka z igro poskušala pomagati pri razvoju, vendar uspeh je bil zelo majhen, terapije pa so se nemalokrat končale v solzah in s trmo. Ko je bil sin star 4 leta, ni želel barvati, risati, sestavljati, ni maral družabnih iger, delati z bucikami, čopiči in podobnimi igrami, s katerimi se je učil na učnih urah. Predlagali so nam druge ambulante za pomoč otrokom s težavami v razvoju. Ob tej novici sem bila razočarana, a nisem želela tako hitro odnehati. Takrat, na veliko srečo, sem spoznala obrazno refleksoterapijo , zaradi česar sem danes presrečna mama. Kristjan je zdaj popolnoma drug malček, obrazno refleksoterapijo obiskujeva drugič, razumevanje je odlično, govor se je izboljšal, podaja lepe stavke, veliko sprašuje, ima večjo željo po družbi in tudi manj je bolan na dihalih. Obrazna refleksoterapija poteka zelo prijetno, sproščujoče in neboleče. Ne morem se načuditi, da lahko 4 letni fant, poln energije, leži eno uro, včasih med terapijo tudi zaspi. 
mama Jana

Pokličite in se naročite na brezplačen posvet. 041 481 910 Tina - Slovenj Gradec