Kje v Sloveniji najdemo človeško risbico? Koliko medvedov živi v naši deželi? Kaj pa bela štorklja; koliko njenih gnezd najdemo v Sloveniji? 
In še: po čem je najbolj znan kraj Sečovlje? Kako so potico imenovali včasih? Kakšne potice vse pa poznamo, kakšen nadev lahko vsebujejo? Vse te in še mnogo drugih odgovorov boste na preprost in sproščen način skozi pravljico spoznali v slikanici Medvedek peče slovensko potico. Odgovori na vsa ta vprašanja so podani v oblačkih na vsaki strani; in sicer ob zgodbici. 

Medvedek se je s prijateljem kužkom na zmajčkovem hrbtu odpravil na  popotovanje. Po zabavnem poletu sta se prijatelja preskusila kot kuharja za grofico štorkljo in ji pripravila slastno orehovo potico, pri tem pa sta se neizmerno zabavala ter se naučila marsikaj novega.

V slikanici med preprosto zgodbico poleg privlačnih ilustracij najdemo še številne »Ali veš« zanimivosti o slovenskih značilnostih in živalih, ki jih srečata na poti, ter seveda o potici.  Za konec je v knjigi še recept za pripravo prave slovenske orehove potice in prijazen nasvet, naj si na obraze rišemo nasmehe. Slikanica prisrčno pomaga najmlajšim pri spodbujanju narodne zavesti.

kristina.orter@gmail.com


Razvrsti po:
Prikaži:
Prikaži:
Prikazujem 1 do 7 od 7 (1 strani)