Lajšamo tudi REVMATSKA OBOLENJA - tretma z barvno svetlobo in akupunkturnimi točkami na malce drugačen način - brez igel - 041 481 910 Tina Orter Slovenj Gradec - obvezno predhodno naročilo; ker pri nas ste VI na prvem mestu!
Najpogostejša vnetna revmatska bolezen pri odraslih revmatoidni artritis, zaradi katerega so predvsem simetrično prizadeti oz. vneti številni sklepi. Naslednja skupina vnetnih revmatičnih bolezni so spondiloartritisi, pri katerih lahko ena bolezen prehaja v drugo. V to skupino uvrščamo ankilozirajoči spondilitis, psoriatični artritis, reaktivni artritis in enteropatski spondiloartritis. Za to skupino je značilno asimetrično vnetje sklepov. Prizadeti so lahko periferni sklepi pa tudi hrbtenica. Na hrbtenici se bolezen začne na sakroiliakalnih sklepih – to sta sklepa v medenici med križnico in sednico, pozneje pa se lahko razširi tudi na hrbtenico. Poznamo še s kristali povzročena sklepna vnetja, ki nastanejo zaradi odlaganja različnih kristalov v sklepe; najpogostejši med njimi je protin, bolj poznan kot putika.
Skupaj smo MOČNEJŠI! 041 481 910 Tina Orter - Moč dotika, lepota in osebna rast Slovenj Gradec - obvezno predhodno naročilo; ker pri nas ste VI na prvem mestu!
Kako si lahko pomagate sami?
1. Zmanjšajte telesno težo. Odvečni kilogrami pritiskajo na nosilne sklepe, zato vsak kilogram manj pomeni takojšnjo razbremenitev, večjo gibljivost in preprečitev nastanka osteoartritisa v kolenih.
2. Toplota lajša bolečine, sprošča mišice in izboljšuje prožnost tkiva. Uporabljajte termofor, tople obloge iz lanenega semena, parafinske obloge ali vroče vrečke, napolnjene s češnjevimi ali slivovimi peškami. Sklep segrevajte od 15 do 20 minut.
3. Mazilo iz arnike večkrat na dan vtrite v prizadeta mesta in občutili boste olajšanje.
4. Poskrbite za antioksidante. Za revmatike so še posebno primerni vitamini B, C in E, selen, cink, magnezij, kalcij in koencim Q10.
5. Zmanjšajte vnos hrane živalskega izvora. Vsebuje namreč arahidonsko kislino, ki pospešuje vnetje. Še posebno se izogibajte drobovini in sardelam.
6. Jejte več sadja in zelenjave. Nekateri z vegetarijansko hrano zelo omilijo svoje težave.
7. Izogibajte se sladkorju. Preverite, da izdelek ne vsebuje dekstroze, grozdnega sladkorja, meda ali maltodekstrina.
8. Kopel iz brezovega lubja ali smrekovih iglic. V 2 litrih vode zavrite za pest lubja in pustite stati 10 minut; lahko pa zavrete tudi tri pesti iglic in pustite stati 15 minut. Prizadete dele namakajte 20 minut.
9. Ukvarjajte se s športom. Tudi pri sklepnem vnetju je potrebno gibanje. Odlični so plavanje, kolesarjenje in nordijska hoja ter športi za moč. Izogibajte se tenisu, nogometu, rokometu oziroma vsem športom, ki obremenjujejo kolke in kolena. S telesno vadbo boste okrepili mišice ter povečali gibljivost in čvrstost sklepov. Ne pozabite tudi na raztezanje.
10. Aromatična olja rožmarina, sivke in majarona kanite na vroč obkladek in ga za 10 minut ovijte okoli bolečega dela – težave z artrozo bodo manjše.
11. Odpravite STRES - tudi pri nas ga lahko, ZELO učinkovito!
12. Spoznajte blagodejne učinke lovora. Lovorov čaj služi za kopel, olje pa pomaga pri oteklinah. ( vir splet)
Rezervirajte si brezplačen posvet - 041 481 910 Tina Slovenj Gradec - obvezno predhodno naročilo; ker pri nas ste VI na prvem mestu!
NALOŽBA v vaše ZDRAVJE - ENKRAT TEDENSKO, tretmaji potrebujo čas, da se TELO nanje odzove.
Najprej se telo OČISTI nato stopi v proces iskanja NOTRANJEGA RAVNOVESJA, nato sledi STABILIZACIJA doseženega stanja v telesu.
Tretma poteka 1 x tedensko cena 35 EUR, potrebujete cca 10 obiskov; kasneje, ko se stanje stabilizira - so obiski 1 x mesečno.Trajanje dobro uro..
Rezervirajte si brezplačen posvet - 041 481 910 Tina Slovenj Gradec - obvezno predhodno naročilo!

V tej kategoriji trenutno ni izdelkov.