Imunski sistem si lahko izboljšate z metodami v obrazne refleksoterapije, barvne svetlobe in še s čim v salončku; 
nekaj uporabnih nasvetom pa sledi spodaj.

Imunski sistem pa slabijo tudi slabe navade, kot so kajenje, pomanjkanje spanca, nepravilna prehrana, dolgotrajno jemanje antibiotikov, stres, težko fizično in mentalno delo ...
Najpogostejši simptomi oslabljenega imunskega sistema so utrujenost, okužbe, vnetja, alergijske reakcije, počasno celjenje ran, kronična driska in druge infekcije, kot so glivice in herpesi na ustnicah.
Strokovnjaki trdijo, da se povprečna odrasla oseba dvakrat na leto prehladi ali dobi kakšno infekcijo. Osebe, ki zbolijo štirikrat ali večkrat, morajo nekaj ukreniti glede krepitve imunskega sistema.

1. Jejte zdravo
Uživanje nekakovostne hrane povzroči, da smo bolj dojemljivi za okužbe, se počasneje zdravimo in naš imunski sistem hitreje oslabi. 
Vnos energije močno vpliva na aktivnost imunskega sistema, saj je dokazano, da podhranjene osebe hitreje zbolijo kot osebe z normalno telesno težo.

Imunski sitem pa ne mara preveč radikalne diete pa tudi prekomerne teže ne. Če želimo ostati zdravi, moramo jesti kakovostne proteine, dobre maščobe in probiotike.

Bogati proteini
Hrana nam mora dati visokokakovostne proteine, ki jih najdemo v ribah, morskih sadežih, mesu in mlečnih izdelkih. Tudi žitarice so lahko izvrsten izvor imunostimulirajočih aminokislin.

Hrana, bogata z vitaminom C
Vitamin C je prvi na seznamu za krepitev imunskega sistema, zato je pomembno, da uživate živila, ki ga vsebujejo. To so paprika, brokoli, agrumi, kot so grenivke, limone, mandarine, pomaranče, pa tudi zimska specialiteta – kislo zelje.
Vitamin C pa vsebujeta tudi cvetača in brstični ohrovt. Vsa ta živila je treba uživati ves dan, pri vsakem obroku nekaj, da se vitamin C počasi sprošča v organizem.

Probiotiki
Morda se sliši neverjetno, a glavnina celic imunskega sistema je v črevesju. Naš organizem je gostitelj milijarde bakterij, od katerih je večina 'dobrih'. Probiotiki je skupen naziv za določene bakterije, ki ugodno vplivajo na zdravje in imunski sistem.
Te bakterije so v hrani ali pa se hrana dodatno obogati z njimi in jih jemo kot dodatke. Fermentirani mlečni izdelki naravno vsebujejo žive bakterije, vse pogosteje pa jih dodajajo. Komercialno najpogosteje uporabljajo probiotike vrste Lactobaillus in Bifidobacterium, ki uravnavajo floro.
Poleg probiotikov pa telo potrebuje tudi probiotike, ki so hrana koristnim bakterijam in so pravi tandem s probiotiki.

Bogastvo antioksidantov
Antioksidanti krepijo imunski sistem, saj nevtralizirajo škodljive proste radikale, antioksidativni učinek pa imajo določeni vitamini in minerali, pa tudi rastlinski pigmenti. Skrivajo se v sadju in rumeni, rdeči in oranžni zelenjavi. Najdemo jih pa tudi v črnem vinu, temni čokoladi in zelenem čaju.

2. Redna telovadba
Staro pravilo se glasi, zdrav duh v zdravem telesu. Rekreirati bi se morali vsak dan, še posebej v naravi. Pojdite na prehod ali tekajte vsaj pol ure na dan. Naredili boste nekaj dobrega za svoje zdravje in linijo, poleg tega pa se boste otresli tudi stresa.

3. Zagotovite svojemu telesu dovolj spanja
Kvalitete sen, po katerem se zbudimo naspani, je dober za imunski sitem. Zato si zagotovite dovolj spanja, in sicer vsaj 8 ur na noč.
Pojdite spat pred polnočjo, saj je ura spanja pred polnočjo enaka dvema urama spanja po polnoči. Vaš spanec bo še boljši, če bo v vaši spalnici približno 18 stopinj.

4. Izogibajte se stresa
Negativna čustva, stres in skrbi slabo delujejo na imunski sistem in zagotovo boste zboleli, če vas mučijo omenjene stvari. Če boste pozitivno gledali na svet in balansirali vsakodnevne obveznosti, boste težje zboleli.

V tej kategoriji trenutno ni izdelkov.